Klatrefører

KLATRING I KRISTIANSUND

Kristiansund har en unik tilgang til bynær klatring. På sentrumsøya Kirkelandet finnes mange små klippe-perler. På nordsiden av Nordlandet ligger Kvitnes, feltet som i de senere år er blitt Kristiansund Fjellklubbs hovedsete - og det av en grunn. Det skjer dog mye utvikling på "flyplassfjellet" Kvernberget, her har man funnet nytt gull de seneste åra. Det var på kommunens høyeste fjell, Freikollen, at nordmørsklatringen hadde sin spede barndom. Her finnes mye tradklatring av høy kvalitet. Vadsteinsvika har i den siste tiden også fått sin renessanse som sportsklatrefelt. På naboøya Averøy ligger karakteristiske Bremsneshatten. Her finner en godt tilrettelagte klipper med ruter i alle graderinger. Til slutt må en nevne de høye sjøklippene over Leira på Tustna. Her finner en blant annet flertaulengderen "Ravneggen" (5+), som tilbyr fantastisk  eksponert klatring med utsikt over hele Nordmørskysten.

NETTFØREREN

Klatreføreren "Klatring i Kristiansund" fra 2005 er utsolgt og vil ikke bli trykket på nytt i bokform. Kristiansund Fjellklubb er i arbeidet med å lage en ny fører, men dette er et omfattende prosjekt. Derfor vil vi i mellomtiden legge ut den gamle føreren her på nett. I tillegg publiserer vi nye ruter og felt som har kommet til i senere tid.

Du får tilgang til dette innholdet ved å kjøpe tilgang. Du betaler med ditt bankkort og får tildelt et brukernavn som brukes til innlogging senere. Abonnementet løper ett år, og må da evt fornyes for fortsatt tilgang.

Vi kommer til å oppdatere internettføreren fortløpende med det som kommer av nye ruter. Den nye føreren vil også først bli publisert her. Ved å ha abonnement har du altså alltid tilgang på alt tilgjengelig materiale.