KLATRING I KRISTIANSUND

Kristiansund har en unik tilgang til bynær klatring. På sentrumsøya Kirkelandet finnes mange små klippe-perler. På nordsiden av Nordlandet ligger Kvitnes, feltet som i de senere år er blitt Kristiansund Fjellklubbs hovedsete - og det av en grunn. Det skjer dog mye utvikling på "flyplassfjellet" Kvernberget, her har man funnet nytt gull de seneste åra. Det var på kommunens høyeste fjell, Freikollen, at nordmørsklatringen hadde sin spede barndom. Her finnes mye tradklatring av høy kvalitet. Vadsteinsvika har i den siste tiden også fått sin renessanse som sportsklatrefelt. På naboøya Averøy ligger karakteristiske Bremsneshatten. Her finner en godt tilrettelagte klipper med ruter i alle graderinger. Til slutt må en nevne de høye sjøklippene over Leira på Tustna. Her finner en blant annet flertaulengderen "Ravneggen" (5+), som tilbyr fantastisk  eksponert klatring med utsikt over hele Nordmørskysten.

 

NETTFØREREN

Våren 2019 lanserer Kristiansund Fjellklubb den helt nye føreren "Klatring i Krstiansund og omegn". I denne boka finner du omfattende informasjon om alle felt og ruter. Som et supplement til dette tilbyr vi også en nettfører her på vår hjemmeside. Utover våren og sommeren vil vi legge ut alle topoene fra boka på nett, og vi vil siden kunne oppdatere kunne ettersom nye ruter kommer til.

Du får tilgang til nettinnholdet ved å kjøpe tilgang. Du betaler med ditt bankkort og får tildelt et brukernavn som brukes til innlogging senere. Abonnementet er løpende med automatisk årlig betaling. Du kan når som helst avslutte abonnementet fra din profilside. Du vil fortsatt ha tilgang ut året du har betalt for.

Vi kommer til å oppdatere internettføreren fortløpende med det som kommer av nye ruter. Ved å ha abonnement har du altså alltid tilgang på alt tilgjengelig materiale.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (cookies) for å forbedre innholdet til brukerne, samt til statistikkformål. Ved å benytte nettsiden godtar du dette.