Fjellklubben prosjekterer nytt klatreanlegg i ELLO-bygget

I mange år har Kristiansund Fjellklubb jobbet med å få realisert et nytt klatreanlegg i byen. Hula bærer preg av tidens tann, og er på ingen måte representativt for et moderne tilbud. De siste årene har Fjellklubben jobbet i samarbeid med Kristiansund kommune i håp om å realisere en ny hall i Atlanten idrettspark, men prosessen har drøyd så lenge at vi har vært nødt til å se etter andre alternativer.

Foto: Tidens Krav

Til årsmøtet våren 2020 presenterte derfor styret muligheten til å starte et prosjekt i ELLO-bygget på Løkkemyra. Dette bygget eies nå av eiendomsutviklerne i Ziko-gruppen. Årsmøtet ga styret fullmakt til å innlede et samarbeid med Ziko-gruppen, og i sommer ble det signert en intensjonsavtale mellom partene. Ziko-gruppen står for en stor del av prosjekteringsarbeidet for å sikre god fremdrift.

Prosjektet omfatter per i dag ca 1200 kvm og innbefatter tauklatrevegg med 15 m høyde, kursvegg på ca 7,5 m høyde og et større areal for buldring.

Foto: Tidens Krav

Fjellklubben jobber nå videre for å sikre solid finansiering av prosjektet. Dette vil bestå av klubbens egne midler, låneopptak, kommunale og eventuelt fylkeskommunale midler, spillemidler samt sponsormidler. Klubben går nå ut mot potensielle samarbeidspartnere og sponsorer for å kunne sørge for et best mulig anlegg innen kort tid.

Prosjektet innbefatter heving av taket på bygget. Dette må behandles som kommunal byggesak. Vi håper på rask behandling av dette slik at vi kan lande et endelig prosjekt innen kort tid. Styret vil innkalle til nytt årsmøte før man inngår endelig avtale.

Posted by Magnus in Ukategorisert

Åpning av Hula høsten 2020

Etter en frusterende vår med korona-pandemi og stengt inneklatring, er det nå retningslinjer på plass som tillater at vi kan åpne Hula igjen.

Korona-klatring
Mandag er vi klare med sesongens første barneklatring. Vi er nødt til å følge retningslinjene for smittevern, noe som ikke lar seg gjøre dersom vaktene våre skal tilby alle sikringshjelp. Derfor er det en forutsetning at barn har med seg en voksen nærkontakt som kan sikre dem. Voksne anbefales å klatre med partnere fra nærkrets. Vi tar ikke påmelding, men setter en begrensning på antall personer. Alle skal registrere seg med navn og kontaktinfo ved inngangen.

Dugnad
Tusen takk til alle som stilte på dugnad nå like før åpning. Hula og klatretak har fått seg en vask, og vi har begynt å skru nye klatre- og buldreruter. I en periode kan det være litt slunkent med ruter i enkelte områder, men vi fortsetter ruteskruingen i ukene som kommer! Alle som er interessert i å prøve å skru ruter må gjerne ta kontakt med Hulekomitéen!

Moonboard
Nytt for sesongen er et nytt 25 graders moonboard, som tillater flere å utforske denne buldreverdenen. Ny tjukkas er under produksjon og vi håper den dukker opp snart, men foreløpig må man bruke eksisterende tjukkaser og crashpads. Husk å vær nøye med sikringen så lenge!

Vaktlista
Den nye vaktlista er klar og du finner den her på nettsiden under fanen INNE -> Om Hula. Som før oppfordrer vi alle vakter til å gå over listen og eventuelt gjennomføre bytter tidlig.

Posted by Magnus in Ukategorisert

Oppdateringer rundt årsmøtet 2020

Årsmøtet 2020 ble først planlagt til slutten av mars, men ble utsatt på bakgrunn av den gryende koronapandemien. I slutten av april fastsatte styret ny dato for årsmøtet: 28. mai kl 18.00. Dette ble i utgangspunktet planlagt å arrangeres i form av et digitalt møte via Microsoft Teams, men ut fra de siste oppdateringene rundt smittervernstiltak i samfunnet ser vi at vi likevel kan organisere årsmøtet som et fysisk møte.

Årsmøtet vil altså bli avholdt på allerede planlagt tidspunkt, 28. mai kl 18.00, men avholdes i Bystyresalen på Rådhuset.

Dette lokalet er stort nok til at gjeldende smittevernstiltak kan holdes i hevd. Dette innebærer at alle oppmøtte skal registreres og at alle holder minst 1 m avstand. Smittevernansvarlig for kvelden vil være Mari Sandbakk.

Under ligger aktuelle dokumenter til årets årsmøte:

Posted by Magnus in Klubb

Innkalling til årsmøte 2020 (ny dato!)

OPPDATERT 28.04.20: Ny dato. Møtet blir arrangert som digitalt video-møte via Microsoft Teams.

Til medlemmene i Kristiansund Fjellklubb

Kristiansund, 25.04.2020

Innkalling til årsmøte i Kristiansund Fjellklubb 2020

Styret innkaller herved til årsmøte i Kristiansund Fjellklubb. 

Årsmøtet avholdes torsdag 28. mai 2020 kl 18.00Microsoft Teams-møte.

Saker som et medlem ønsker behandlet på årsmøtet, må sendes styret senest 12.03.2020 på e-post stigjk@gmail.com. Det er ønskelig at man bruker forslagsmalen som finnes her på våre nettsider og som vedlegg til innkalling per e-post.

Fullstendig sakliste med alle saksdokumenter vil bli gjort tilgjengelig for medlemmene senest én uke før årsmøtet på klubbens hjemmeside (www.kristiansundfjellklubb.no/dokumenter). Link til video-møte på Microsoft Teams vil også bli sendt ut senere.

For å ha stemmerett og kunne velges til verv må man ha vært medlem av Kristiansund Fjellklubb i minst én måned, fylle minst 15 år i det kalenderåret årsmøtet avholdes, og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til Kristiansund Fjellklubb. Alle medlemmer har uansett møterett, talerett og forslagsrett.

For mer informasjon om årsmøte samt regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv., se Kristiansund Fjellklubbs vedtekter. Ved spørsmål som gjelder årsmøtet, kan leder Stig Kanestrøm kontaktes på e-post stigjk@gmail.com eller telefon 988 53 733.

 

Velkommen til årsmøte!

Med vennlig hilsen

Styret  

 

Vedlegg:

Årsmøte 2020 - Forslagsskjema

Posted by Magnus in Klubb

Gratis sikringskurs i vinterferien!

Kristiansund Fjellklubb er alltid interessert i å få flere unge inn i klatresporten. Med støtte fra våre samarbeidspartnere kan vi tilby et GRATIS BRATTKORTKURS i vinterferien, for personer i alderen 16-25 år. Hula er kun så stor som den er, så vi har et maks antall på 12 deltakere. Påmelding er åpent for alle, men ved stor interesse forbeholder klubben retten til å prioritere plassene. 

Program:

Torsdag 20. Februar kl 17-21: Del 1 (topptaukurs)

Fredag 21. Februar kl 17-21: Del 2 (ledkortkurs)

Send din påmelding til stigjk@gmail.com !

Posted by Magnus in Arrangementer

Våren i Hula

God jul, alle klatrefanter! ? Vi har en lang og fin sesong foran oss. Her er vårens vaktliste

Posted by msandbakk in Ukategorisert
Friluftsskole på Bremsneshatten

Friluftsskole på Bremsneshatten

Som mange ganger tidligere arrangerte Friluftsrådet i Møre og Romsdal friluftsskole for ungdom i høstferien. En av dagene var satt av til klatring på Bremsneshatten, hvor Fjellklubben stilte med instruktører og utstyr.

De aller fleste prøvde seg i veggen, og det med bravur! Vi takker Friluftsrådet for samarbeidet og gleder oss til å bidra til nye aktiviteter i skoleferiene som kommer!

Posted by Magnus in Arrangementer

Hula åpner for høsten 2019

Hula åpner nå for høsten 2019, og under ser du sesongens vaktliste. Du finner den også under fanen Hula i toppmenyen.

Posted by Magnus in Ukategorisert

Lanseringsfest for ny fører

Det er med uendelig stor glede at vi kan presentere den splitter nye klatreføreren “Klatring i Kristiansund og omegn”!
For å feire begivenheten arrangerer vi en skikkelig fest i Hula 29. mars! Det blir selvfølgelig også anledning til å sikre seg et eller flere eksemplarer av boka.

Føreren vil fra lanseringsdagen også bli tilgjengelig for salg på vår nettside, i lokale butikker, samt utvalgte butikker og nettbutikker i det ganske land.

Den forrige føreren ble lansert i 2004. Opplaget ble utsolgt for mange år siden og det har ikke vært aktuelt å gi ut denne på nytt. Våren 2018 startet derfor arbeidet med å utarbeide en helt ny klatrefører. Magnus Thue Stokstad og Anna Ervik Johnsen har fungert som redaksjon og står bak brorparten av innhold, design og foto. Arbeidet har vært dugnadsbasert og all inntekt fra salget av føreren går tilbake til Kristiansund Fjellklubb.

Den nye «Klatring i Kristiansund og omegn» omfatter 13 klatrefelt med totalt 341 sommerklatreruter. Dette inkluderer alt fra populære sportsklatrefelt som Kvitnes og Bremsneshatten til sjønær fjellklatring på Tustna. I tillegg har vi laget et kapittel for ekte skjærgårdsalpinister: en samling av 49 vinterlinjer fra Stabblandet i nordøst til Batnfjord i sørvest.

For å feire begivenheten inviterer vi til et heidundrende kalas i Hula! Vi kan foreløpig friste med følgende (men det er stor fare for at det blir enda flere godbiter…):

– Bobler i glasset (ta med egen drikke utover det)
– Presentasjon av føreren v/Magnus og Anna
– Innlegg av Øyvind Vadla
– Opptil 2 poser potetgull
– Klatrequiz
– Diskolys
– Twister
– Musikk av dansbar karakter
– Enda flere røverhistorier av Øyvind Vadla

Posted by Magnus in Klatrefører