I mange år har Kristiansund Fjellklubb jobbet med å få realisert et nytt klatreanlegg i byen. Hula bærer preg av tidens tann, og er på ingen måte representativt for et moderne tilbud. De siste årene har Fjellklubben jobbet i samarbeid med Kristiansund kommune i håp om å realisere en ny hall i Atlanten idrettspark, men prosessen har drøyd så lenge at vi har vært nødt til å se etter andre alternativer.

Foto: Tidens Krav

Til årsmøtet våren 2020 presenterte derfor styret muligheten til å starte et prosjekt i ELLO-bygget på Løkkemyra. Dette bygget eies nå av eiendomsutviklerne i Ziko-gruppen. Årsmøtet ga styret fullmakt til å innlede et samarbeid med Ziko-gruppen, og i sommer ble det signert en intensjonsavtale mellom partene. Ziko-gruppen står for en stor del av prosjekteringsarbeidet for å sikre god fremdrift.

Prosjektet omfatter per i dag ca 1200 kvm og innbefatter tauklatrevegg med 15 m høyde, kursvegg på ca 7,5 m høyde og et større areal for buldring.

Foto: Tidens Krav

Fjellklubben jobber nå videre for å sikre solid finansiering av prosjektet. Dette vil bestå av klubbens egne midler, låneopptak, kommunale og eventuelt fylkeskommunale midler, spillemidler samt sponsormidler. Klubben går nå ut mot potensielle samarbeidspartnere og sponsorer for å kunne sørge for et best mulig anlegg innen kort tid.

Prosjektet innbefatter heving av taket på bygget. Dette må behandles som kommunal byggesak. Vi håper på rask behandling av dette slik at vi kan lande et endelig prosjekt innen kort tid. Styret vil innkalle til nytt årsmøte før man inngår endelig avtale.

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (cookies) for å forbedre innholdet til brukerne, samt til statistikkformål. Ved å benytte nettsiden godtar du dette.