Kristiansund Fjellklubb lanserte våren 2019 en ny klatrefører for Kristiansund og omegn. Interessen for boken har vært formidabel og nå i juli 2021 kan vi melde om at 1. opplag er utsolgt. Vi har allerede startet arbeidet med å oppdatere føreren, og regner med at 2. utgave vil være tilgjengelig til sesongen 2022.

I mellomtiden vil man kunne finne ruteinformasjon på vår nettfører.

Det var i vinteren 2017 at Kristiansund Fjellklubb startet arbeidet med å utarbeide en ny klatrefører. De lokale klatrerne Magnus Thue Stokstad og Anna Ervik Johnsen fungerte som redaksjon og sto bak brorparten av innhold, design og foto. Arbeidet har vært dugnadsbasert og all inntekt fra salget av føreren har gått tilbake til Kristiansund Fjellklubb. Klubben fikk også innvilget spillemidler for arbeidet som var nedlagt i føreren.

«Klatring i Kristiansund og omegn» omfatter 13 klatrefelt med totalt 341 sommerklatreruter. Dette inkluderer alt fra populære sportsklatrefelt som Kvitnes og Bremsneshatten til sjønær fjellklatring på Tustna (bl.a. med klassikeren «Ravneggen»). I tillegg har boka et kapittel for ekte skjærgårdsalpinister: en samling av 49 vinterlinjer fra Stabblandet i nordøst til Batnfjord i sørvest.

Categories: Klatrefører

Denne nettsiden benytter seg av informasjonskapsler (cookies) for å forbedre innholdet til brukerne, samt til statistikkformål. Ved å benytte nettsiden godtar du dette.